Sloop bij sluizencomplex Terneuzen gaat snel

Bron: http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws : Martijn de Koning; 15 juni 2017

Het wordt steeds leger rond de westsluis (de zeesluis) in Terneuzen. Bedrijven, woningen en onderkomens van organisaties die moeten wijken voor de aanleg van de Nieuwe Sluis gaan een voor een tegen de vlakte.

Het voormalige onderkomen van het Loodswezen aan de Zeevaartweg moet er momenteel aan geloven. Daarna volgt - nog voor de bouwvak - het naastgelegen pand van Montis Mooring. Het gebouw van de Verenigde Bootlieden is na de zomer aan de beurt. Voor genoemde organisaties zijn tijdelijke onderkomens gebouwd aan de andere kant van de westsluis. Na de aanleg van de Nieuwe Sluis krijgen ze nieuwe, permanente huisvesting.

Het voormalige districtskantoor van Rijkswaterstaat, bij de binnenvaartsluizen, wordt momenteel ontmanteld. En aan de Schependijk gaat na de bouwvak het onderkomen van TMS Industrial Services plat. Dat bedrijf verhuist binnen een paar weken naar het Maintenance Value Park naast Dow. 

Het Projectteam Nieuwe Sluis Terneuzen laat gebouwen zo kort mogelijk leeg staan. Verlaten panden hebben immers aantrekkingskracht op krakers en vandalen. 

300_sloop_gebouwen_15_juni_2017.jpg

Het pand van het Loodswezen gaat tegen de vlakte. © Martijn de Koning

 

 Realisatie: TiDi Graphics