Nieuwe Sluis alvast in Portaal van Vlaanderen

Bron : http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/ ; Harmen van der Werf

Het Portaal van Vlaanderen in Terneuzen is sinds vrijdagmiddag 7 juli 2017 officieel ook het informatiecentrum van de Nieuwe Sluis, het grootste bouwproject in Zeeuws-Vlaanderen sinds de Westerscheldetunnel.

Portaal van Vlaanderen-voorzitter Arie de Bode en Eric Marteijn, ‎projectdirecteur Nieuwe Sluis, tekenden daartoe een samenwerkingsovereenkomst. De verwachting is dat dit Het Portaal geen windeieren zal leggen. Veel extra bezoekers worden verwacht, zeker naarmate het gigawerk vordert. De werkzaamheden aan de Nieuwe Sluis beginnen eind dit jaar en moeten in 2022 afgerond zijn.

In Het Portaal, sinds dit jaar gevestigd aan de Binnenvaartweg, is al aardig veel informatie te vinden over de Nieuwe Sluis, maar daar zal in de loop van dit jaar meer bijkomen.

Zaterdag 8 juli was Het Portaal geopend in het kader van het Zeeuws Open Huis, van 11.30 tot 17.00 uur. 

Superattractie

Het Portaal is al sinds jaar en dag het maritiem informatiecentrum van Terneuzen, met als belangrijkste lokkertjes rondvaarten over het Kanaal Gent-Terneuzen en rondleidingen over het sluizencomplex. De bouw van de Nieuwe Sluis komt daar als 'superattractie' bij.

300_overeenkomst_portaal_en_nieuwe_sluis_8_juli.jpg

Portaal van Vlaanderen-voorzitter Arie de Bode (links) en Eric Marteijn van de VNSC, opdrachtgever bouw Nieuwe Sluis Terneuzen, tekenen samenwerkingscontract. © Harmen van der Werf

 Realisatie: TiDi Graphics