Portaal van Vlaanderen in teken van Nieuwe Sluis

Bron : https://www.ondernemersbelang.nl/2017/09/portaal-vlaanderen-teken-nieuwe-sluis/

Het Portaal van Vlaanderen is onlangs officieel uitgeroepen tot het informatiecentrum van de Nieuwe Sluis, het grootste bouwproject in Zeeuws-Vlaanderen sinds de Westerscheldetunnel. Door de aanleg van de Nieuwe Sluis wordt de haven van Gent bereikbaar voor de grootste zeeschepen en wordt een belangrijk capaciteitsknelpunt voor de binnenvaart opgelost.

Het Portaal van Vlaanderen is 25 jaar geleden opgericht met het doel om de werken van Rijkswaterstaat in Terneuzen aan de burger te laten zien. Aan dit jubileum zal in oktober en november uitgebreid aandacht worden besteed. “Het Portaal van Vlaanderen moet groeien en bloeien als toeristische trekpleister. We informeren zoveel mogelijk mensen over de kracht en pracht van de havens en de bedrijven in de Kanaalzone. Het Portaal wil de economische en toeristische verbinding vormen tussen de stad, de haven en de bedrijven. De schakel tussen werken, leven en recreëren”, aldus voorzitter Arie de Bode van het Portaal van Vlaanderen.

De werkzaamheden aan de Nieuwe Sluis beginnen eind dit jaar en moeten in 2022 afgerond zijn. Nu de naam bekend is van de aannemer van de Nieuwe Sluis, het grensoverschrijdende consortium Sassevaart, is het Portaal van Vlaanderen druk doende met de inrichting van een enorme expositieruimte. Rond 1 oktober zal de tentoonstelling gereed zijn. “Het wordt in feite een integratie van twee exposities, van de haven en van de Nieuwe Sluis. De Nieuwe Sluis is hét item voor de komende vijf jaar”, zegt manager Henk Siersema van het Portaal van Vlaanderen.

Doelgroepen
Hoe vaar je veilig vanaf de Westerschelde naar Gent? Hoe wordt een binnenvaartschip of een zeeschip door een sluis geloodst? Welke bedrijven zorgen voor bijna een kwart van de Zeeuwse werkgelegenheid? Hoe worden geïmporteerde producten vervoerd naar het achterland? Wat is de rol van een havenmeester of van een loods? Bij een bezoek aan het Portaal van Vlaanderen krijgt men antwoord op dergelijke vragen. Doelgroepen van het haveninformatiecentrum zijn toeristen, verenigingen, bedrijven én scholen. Op woensdag 20 september is er een havencruise van Zeeland Port Promotion Council (ZPPC) door de Kanaalzone. Tijdens deze bijeenkomst zal Arie de Bode, als voorzitter van het Portaal van Vlaanderen en directeur van havenbedrijf Heros Sluiskil, voor de leden van ZPPC een interessante presentatie geven.

300_portaal-van-vlaanderen-links-arie-de-bode-rechts-henk-siersema-300x200.jpg

Fotobijschrift: Voorzitter Arie de Bode (links) en manager Henk Siersema van het Portaal van Vlaanderen

Lees meer interessante informatie in bijgaand artikel !!! :Realisatie: TiDi Graphics